Postani mojstrica šivanja svojih oblačil in dodatkov!

4-mesečna spletna šola šivanja za (čiste) začetnice

Se želiš naučiti šivati kar v udobju domačega doma in usvojiti vse potrebno znanje, da boš lahko po zaključku tečaja sproščeno šivala in ustvarjala čudovite izdelke po tvojem okusu? Potrebuješ odklop in sprostitev od vsakdanjih obveznostih in že dolgo sanjaš o tečaju šivanja? Na poti usvajanja osnov šivanja in pri šivanju novih izdelkov ti bova ob strani stali mentorici Ana in Nataša, ki že več let vodiva tečaje šivanja v živo in preko spleta. Nadvse uživava v šivanju ter podajanju znanja in komaj čakava, da predava to znanje tudi tebi.

Zakaj bi se pridružila spletni šoli šivanja?

 • naučila se boš neprecenljive veščine, ki ti bo dovolila ustvarjanje po tvojem okusu

 • skozi tečaj boš pridobila osnovna in tudi napredna, specifična znanja šivanja

 • v času trajanja tečaja boš imela stalno na voljo podporo dveh mentoric

 • šivala boš v odlični družbi vseh, ki obožujemo šivanje

 • spoznala boš veliko praktičnih izkušenj šivanja ostalih udeleženk

 • dobila boš dodatni zagon za samostojno ustvarjanje

 • tudi po koncu tečaja se ne boš več spraševala, »kako smo že rekli, da se tole sešije«, kajti do vseh vsebin tečaja boš imela dostop še najmanj eno leto v spletni učilnici ter za vedno v Facebook skupini

Kako bo potekala spletna šola šivanja?

Dvakrat tedensko se bomo dobile preko Zoom-a, šivale in uživale, vmes malo poklepetale ter od izdelka do izdelka postopoma nadgrajevale znanje in izkušnje. Preganjale bomo vse dvome, odgovorile na tvoja vprašanja in spoznala boš, da se šivanja lahko nauči vsak, ki ima dovolj veliko željo in voljo. V naši spletni šoli šivanja boš prejela vsa potrebna znanja, da boš po zaključku lahko doma samostojno šivala in ustvarjala prelepe izdelke.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Vse vsebine ti ostanejo dostopne neomejeno dolgo v zaprti FB skupini. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelale.


Kaj boš sešila v spletni šoli šivanja?

 • blaznico za bucike

 • košek za drobnarije

 • peresnico z zadrgo

 • hlače za prosti čas

 • pulover s kapuco ali ovratnikom

 • torbo-nahrbtnik

Kaj dobiš v spletni šoli šivanja?

 • 2x tedensko klic v živo

  Klic v živo preko Zooma, en bo namenjen novemu znanju in šivanju, drugi odgovorom na vprašanja – če si lahko z nama v živo, super, sicer pa kadarkoli lahko pogledaš posnetek v skupini.

 • Posnetke vseh srečanj, kroje in gradiva

  Vsi posnetki srečanj in step by step navodil za šivanje izdelkov ti bodo vedno na voljo za ponoven ogled. Za vsa oblačila in torbo dobiš kroje in še dodatno gradivo za posamezne vsebine.

 • Povezovalna skupnost v Facebook skupini

  Vse skupaj se dogaja v zaprti Facebook skupini žensk, ki so na podobnem nivoju znanja šivanja. Prav vsi posnetki ostanejo ves čas dostopni v FB skupini, da si jih lahko pogledaš kadarkoli.

Spletna šola šivanja je primerna zate:

 • če si (popolna) začetnica in se ti o šivanju ne sanja prav dosti in tudi,

 • če si nekaj že poskusila šivati, vendar potrebuješ vodstvo in usmeritve,

 • če imaš ogromno željo po znanju šivanja in bi rada celovito in na lahkoten ter postopen način spoznala vse, kar potrebuješ za šivanje in ustvarjanje,

 • če se rada učiš na daljavo in si sama razporediš svoj čas,

 • če si pripravljena investirati svoj čas in denar v kvaliteten in delujoč program šivanja,

 • če imaš doma na voljo šivalni stroj ali ga nameravaš kupiti tekom tečaja.

Najpogostejša vprašanja

 • Ali bom celotnemu tečaju lahko sledila, če imam le klasični šivalni stroj?

  Ja, vse izdelke lahko sešiješ tudi s klasičnim strojem. Pokazali ti bova, kateri šivi so primerni in kako se lotiš šivanja. Boš pa na tečaju spoznala tudi overlock stroj, če se kdaj odločiš za nakup tega stroja.

 • Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

  Seveda, vprašanja lahko kadarkoli postaviš v zaprti Facebook skupini ali pa na naših srečanjih. Enkrat tedensko bova srečanje posvetili prav vprašanjem udeleženk in nanje odgovorili.

 • Kaj pa če nimam toliko časa in ne bom uspela v celoti slediti zastavljenemu ritmu učenja in šivanja?

  Brez skrbi, zastavljeni vsebini lahko slediš v lastnem tempu in ko imaš ti čas. Vse module lahko obdelaš tudi kasneje, kajti dostop do FB skupine z vsem materialom ti ostane za vedno.

 • Ali je šola šivanja primerna tudi za tiste, ki nismo čiste začetnice, vendar bi rade obnovile ali se dobro naučile osnov šivanja?

  Seveda, četudi nisi začetnica, boš izvedela mnogo uporabnih stvari in sproti boš lahko razčistila vse, kar te muči v zvezi s šivanjem. Dobro usvojene osnove šivanja ti bodo omogočile sproščeno šivanje, tudi kadar se boš znašla pred novimi izzivi in izdelki.

 • Koliko časa bom imela dostop do vsebine šole šivanja?

  Vsebine tečaja bodo na voljo neomejeno časa. Kadarkoli boš lahko dostopala do vseh gradiv in video posnetkov znotraj zaprte FB skupine. Poleg tega bodo vse vsebine naložene tudi v spletno učilnico, do katere boš imela dostop najmanj eno leto po zaključku tečaja.

 • Nisem na Facebooku, bom vseeno lahko pogledala posnetke in se udeležila srečanj?

  Seveda, srečanja bodo potekala preko Zoom-a in vsi posnetki srečanj in seminarjev bodo naloženi tudi v FLiKEpike spletno učilnico, kjer boš dobila dostop in si jih lahko tam ogledaš, vprašanja pa nama pošlješ preko spletne pošte.

Mentorici

Ana Kosi

Sem navdušena raziskovalka življenja in delo z rokami mi je blizu že od otroških let. Po končanem študiju geografije in desetletnem delu na tem področju, sem se v celoti posvetila novemu izzivu in ljubezni - šivanju in tečajem šivanja. Že šesto leto pripravljam in izvajam programe šivanja ter vodim atelje FLiKEpike. V tem delu neizmerno uživam, rastem, raziskujem in nadgrajujem znanje. Prepričana sem, da dobro usvojene osnove šivanja vodijo k sproščenemu in lahkotnemu šivanju ter pogumnemu raziskovanju novih tehnik. Moj moto je: »Delaj to, v čemer uživaš in uživaj v tem, kar počneš«.

Nataša Zalokar

Ne obstaja noben šiviljski trik, ki se ga jaz ne bi želela naučiti. Zelo rada iščem in preizkušam nove tehnike pri šivanju. Tudi skrb za okolje je zame zelo pomembna, zato ves čas raziskujem, kako oblačilom podaljšati uporabnost ali iz rabljenega tekstila narediti nekaj novega. In še ceneje je. Neizmerno pa uživam v mentorstvu tistim, ki se želijo naučiti šivanja. Poučevanje mi je blizu, saj sem kot diplomirana pedagoginja izkusila že različne mentorske vloge. Zadnji dve leti sem del ekipe FLiKEpike, kjer z veseljem predajam znanje tečajnicam. Moj moto je: “Naučim se lahko vse, kar želim!”

Cena in prijava v spletno šolo šivanja

4-mesečna spletna šola šivanja poteka od 18.10.2021 do 3.2.2022. V 4 mesecih je predvidenih 28 srečanj preko Zooma, med jesenskimi počitnicami in novoletnimi prazniki si bomo vzele malo odmora.

Prijave so možne do 15.11.2021, kajti zamujena srečanja si lahko pogledaš za nazaj.

Cena spletne šole šivanja je 457 €. 

Če je tvoja denarnica malo tanjša je možno tudi plačilo v 4 mesečnih obrokih po 120 €.

Na spletno šolo šivanja se lahko prijaviš TUKAJ.

Pridruži se spletni šoli šivanja

Klikni spodaj in se prijavi