Nazdravi lahkotnemu in sproščenemu šivanju!

Spletna skupnost Zaljubljene v šivanje je tukaj zate, da še bolj uživaš pri šivanju in kreiranju novih izdelkov.

Spletno članstvo ti v vsakem trenutku prinaša pomoč dveh mentoric pri tvojih šivalnih podvigih. To je skupina, kjer se virtualno družiš in uživaš ob podpori drugih članic v tej spletni skupinosti ter premikaš meje svoje ustvarjalnosti. V tej skupini boš videna, slišana in podprta.

Predstavljaj si...

 • … Z veseljem se vsedeš pred šivalni stroj in veš, da bo teklo vse kot po maslu.

 • … Sproščeno šivaš in uživaš.

 • … Če te kaj muči v zvezi s šivanjem, vprašaš in dobiš odgovor ter preverjeno rešitev.

 • … Vsak mesec se naučiš nekaj novega in stopiš na naslednjo stopničko pri ustvarjanju svojih izdelkov.

 • … Tvoje možnosti za ustvarjanje za šivalnim strojem postajajo vse bolj brezmejne. Vse bolj se ti zdi, da se lahko lotiš kakršnegakoli šiviljskega izziva.

 • … V spletni družini drugih članic dobiš podporo in navdih za svoje izdelke.

 • … Svoje izdelke pokažeš in jih deliš z drugimi in dobiš mnogo novih idej za lastno ustvarjanje.

Kako deluje spletno članstvo?

Zaljubljene v šivanje je podporna skupnost deklet, ki rade šivamo in želimo podporo in pomoč pri doseganju novih veščin na sproščen način.

V članstvu te čaka neprecenljiva podpora skupnosti, kjer nisi nikoli sama s svojimi izzivi, kjer dobiš podporo in srčno navijanje drugih članic.

Kot strokovna šiviljska podpora, saj te mentorici Ana in Nataša spremljava in podpirava pri tvojih šiviljskih projektih na različne načine.


Kaj dobiš v spletnem članstvu?

 • 1x tedensko srečanje preko Zooma

  Klic v živo preko Zooma, kjer lahko postaviš vprašanje, midve ti pa z veseljem odgovoriva nanj – če si lahko z nama v živo, super, sicer pa kadarkoli lahko pogledaš posnetek v skupini.

 • 1x mesečno novo znanje

  Novo znanje v obliki posnetkov ali spletnega seminarja Šivamo skupaj, kjer se lotimo novega projekta ali tehnike in se premaknemo na nov nivo.

 • Vse vsebine zadnjih 10 mesecev

  Imaš dostop tudi do vsebin, ki smo jih obravnavali pred tvojim vstopom, torej v zadnjih 10 mesecih. To vključuje kroje, posnetke delavnic, posnetke tedenskih srečanj in mesečne seminarje.

 • Povezovalna skupnost v Facebook skupini

  Vse skupaj se dogaja v zaprti Facebook skupini žensk, ki imajo podobne ali celo enake izzive pri šivanju kot ti. Prav vsi posnetki ostanejo ves čas dostopni v FB skupini, da si jih lahko pogledaš kadarkoli. Dobiš pa tudi dostop do spletne učilnice, kamor bova nalagali posnetke srečanj.

Do katerih vsebin dobiš brezplačen dostop?

Vsebine, ki smo jih predelali v zadnjih 10 mesecih od začetka članstva

 • Kroj in posnetki delavnice šivanja puloverja

 • Kroj in posnetki delavnice Sešijem si torbo-nahrbtnik

 • Webinar o pletivih in kako narediti kroj po obstoječi tuniki

 • Webinar o tkaninah in kako narediti kroj po obstoječih hlačah

 • Webinar o vratnih izrezih in kako jih na kroju spremenimo

 • Webinar o izdelavi različnih zaključkov in robov

 • Kroj in video tečaj za jogging hlače Atlanta ter tuniko/obleko Havana

 • Kroj in video tečaj za šivanje predpasnika

 • Webinar o zahtevnejšem šivanju s šivalnim strojem

 • Webinar o uporabi dekorativnih tačk

Spletno članstvo je pravo zate:

 • Če že poznaš nekaj osnov šivanja in potrebuješ pomoč pri nadaljnjih korakih.

 • Si osvojila osnove šivanja, pa ne veš, kako naprej.

 • Če že šivaš pa bi rada nove ideje, kaj si lahko še sešiješ.

 • Če se ti zdi, da že marsikaj obvladaš ali pa mogoče sama sebi rečeš, da si začetnica. Vseeno pa nisi profi šivilja.

 • Če imaš polno šiviljskih vprašanj, a nimaš želje (ali časa) na Pinterestu, Youtube-u ali Googlu iskati odgovorov.

 • Če bi rada napredovala v šivanju na lahkoten način in pri tem imela stalno mentorsko podporo in spodbudo drugih tečajnic.

Spletno članstvo ni zate:

 • Če še nikoli nisi šivala in ne znaš uporabljati šivalnega stroja.

 • Če si popolnoma zadovoljna s svojim šivanjem in ne rabiš novega znanja.

 • Če šivanje že precej obvladaš in si želiš zašiti bolj zahtevne kose oblačil, kot so plašči, kostimi,… (priznava, midve tega ne obvladava).

 • Če se želiš naučiti risati kroje po merah (ker se zavedava, da je za to bolj primeren konkreten tečaj, kjer poglobljeno izveš vse od a do ž).

Katerih mesečnih tem se bomo dotaknile v naslednjih 3 mesecih?

 • V mesecu maju se bomo priključile spletnemu tečaju Sešijem si tuniko z volan rokavi

 • V mesecu juniju nas čaka šivanje enodelnih kopalk

 • Julija bomo naredile pregled medvlog in njihovo pravilno uporabo

 • Nato pa zopet izbereva tvoje predloge in se prilagodiva tvojim željam in potrebam. Vsekakor bo uporabno in zanimivo.

Kaj o članstvu Zaljubljene v šivanje menijo naše članice?

Nataša Veber

Res hvala za takšen pristop. Človek res rabi občasno pomoč pri šivanju, še bolj pa kakšno novo znanje. In vse to v zavetju svojega doma in kadarkoli. Bolje kot to ne gre.

Najpogostejša vprašanja

 • Kdaj bodo potekala srečanja preko Zooma?

  Srečanja bodo potekala ob vnaprej določenih terminih. Poskušali se bova držati fiksnih ur in dni, da ne bo preveč zmede. V kolikor se srečanja ne boš mogla udeležiti v živo, boš lahko pogledala posnetek. Tudi vprašanje lahko postaviš vnaprej in ti na srečanju odgovoriva.

 • Kaj pa, če nimam veliko časa za šivanje? Vmes gremo tudi na dopust, bojim se, da bo potekalo preveč intenzivno zame.

  Ta skrb je odveč, kajti nova vsebina bo le 1x mesečno, preostala srečanja pa bodo namenjena tvojim vprašanjem in podpori. V kolikor kakšno obdobje ne boš tako aktivna pri šivanju, ti vsi posnetki ostanejo dokler imaš članski dostop. Lahko si jih ogledaš kadarkoli. Prav tako ni nujno, da slediš mesečni temi, temveč šivaš tisto, kar želiš in seveda tudi postavljaš vprašanja v zvezi s tem.

 • Nisem na Facebooku, bom vseeno lahko pogledala posnetke in se udeležila srečanj?

  Seveda, srečanja bodo potekala preko Zoom-a in vsi posnetki srečanj in seminarjev bodo naloženi tudi v FLiKEpike spletno učilnico, kjer boš dobila dostop in si jih lahko tam ogledaš.

Mentorici

Ana Kosi

Sem navdušena raziskovalka življenja in delo z rokami mi je blizu že od otroških let. Po končanem študiju geografije in desetletnem delu na tem področju, sem se v celoti posvetila novemu izzivu in ljubezni - šivanju in tečajem šivanja. Že šesto leto pripravljam in izvajam programe šivanja ter vodim atelje FLiKEpike. V tem delu neizmerno uživam, rastem, raziskujem in nadgrajujem znanje. Prepričana sem, da dobro usvojene osnove šivanja vodijo k sproščenemu in lahkotnemu šivanju ter pogumnemu raziskovanju novih tehnik. Moj moto je: »Delaj to, v čemer uživaš in uživaj v tem, kar počneš«.

Nataša Zalokar

Ne obstaja noben šiviljski trik, ki se ga jaz ne bi želela naučiti. Zelo rada iščem in preizkušam nove tehnike pri šivanju. Tudi skrb za okolje je zame zelo pomembna, zato ves čas raziskujem, kako oblačilom podaljšati uporabnost ali iz rabljenega tekstila narediti nekaj novega. In še ceneje je. Neizmerno pa uživam v mentorstvu tistim, ki se želijo naučiti šivanja. Poučevanje mi je blizu, saj sem kot diplomirana pedagoginja izkusila že različne mentorske vloge. Zadnji dve leti sem del ekipe FLiKEpike, kjer z veseljem predajam znanje tečajnicam. Moj moto je: “Naučim se lahko vse, kar želim!”

Kaj pravijo o članstvu naše članice

Maja Žorga Dulmin

Zaljubljenim v šivanje sem se priključila na vztrajanje prijateljice, da sta pa Ana in Nataša res zakon in da se je ona res veliko naučila na njunih tečajih. Sem si rekla, poskusim za en mesec, pa bomo videli. In bila je ljubezen na prvi Zoom klic ;). Ana in Nataša res podajata znanje, to, kar omogoča, da lahko naredim ne le tisto, kar delamo skupaj, ampak tudi kaj drugega. Ko mi »zagusti« pri lastnih projektih, vem, koga vprašati, kako naprej, ne izgubljam časa in živcev s projekti, ki bi potem zastali in ostali nedokončani, ker sem naletela na nepremostljivo oviro. Poleg tega je super, ko delamo stvari skupaj, ko poleg novega znanja dobimo še občutek skupnosti, ko vse bolj ali manj hkrati šivamo isto. Priporočam iz vsega srca.

Maja Furlan

S šivanjem sem začela pred dvema letoma, ko sem za darilo dobila šivalni stroj in tečaj. Bilo mi je zelo lepo, vendar je to kmalu prekinila korona. Ko pa sem odkrila spletni tečaj, se mi je odprl svet. To je res nekaj enkratnega, se posebej za nas, ki smo na periferiji Slovenije. Omenim naj se enkratne sošolke polne idej in zanimivih izkušenj. Mentorici pa sta itak najboljši, polni znanja, idej in prijaznosti.MAJA

Nives Jelerčič

Srečna sem, da sem član skupine. Osvojila sem ogromno novega. Predvsem pa si v skupini z istimi problemi in težavami in skupaj z njimi z srčno pomočjo mentoric osvajaš vesolje.

Simona Skubic

Glavni razlog za vključitev v članstvo je šivanje kaj drugačnega in ne kupovanje serijskih izdelkov. V skupini vedno dobiš odgovor na vsa vprašanja. Naučila sem se, poleg šivanja , tudi potrpežljivosti. Šivanje je bolj ustvarjalno, bolj pogumno.

Liljana Marolt

Članstvo Zaljubljene v šivanje je bila logična izbira po zaključenem osnovnem tečaju šivanja, saj nudi podporo pri nadaljnjem ustvarjanju. Zaenkrat sicer še nisem imela posebnih zagat, saj se še držim "osnov", mi je pa super gledati in poslušati odgovore na vprašanja za nazaj (ko še nisem bila včlanjena), nova znanja so pa sploh super (izris kroja po obstoječi tuniki/hlačah, okrasne tačke, recikliranje/predelava oblačil). Priporočam vsaki, ki bi si pri šivanju želela postati še malo bolj pogumna ali drzna.

Alenka Špes

Odločila sem se za to, ker sem že nekaj šivala v mladosti. V članstvu mi je zelo super, ker je hkrati obvezujoče in neobvezujoče, to pomeni, da če nimam časa biti v danem terminu na Zoomu, si lahko ogledam vse posnetke kasneje. Zelo sem vesele spletne učilnice, ki ti je vedno na voljo. Naučila sem se šivati ogromno, vendar imam še nekaj nedokončanih projektov. Trenutno šivam jogging hlače in navodila so natančna, dobro prikazana, tako, da mi kar uspeva. Moje ustvarjanje/šivanje je bolj popolno, natančno in tudi jaz se napolnim s pozitivno energijo.

Cena in prijava v spletno članstvo

Na voljo so 3 načini plačila. Izbiraš lahko med: 

 • Trimesečno članarino – 123 € 
 • Polletno članarino (pri tem plačaš 5 in dobiš 6 mesecev) – 205 €
 • Letno članarino (pri tem plačaš 10 in dobiš 12 mesecev) – 410 €


Za celoletno plačilo vnaprej dobiš darilo – spletni tečaj (iz FLiKEpike učilnice) po tvoji izbiri ali 2-urno individualno mentorstvo Ane ali Nataše preko Zoom-a.

Bonus! Vsem članicam pa ne glede na tip naročnine pripada 10% popust na katerikoli FLiKEpike tečaj ali delavnico.

Seveda se lahko kadarkoli odločiš in iz katerega koli razloga izstopiš iz članstva, ko ti poteče plačilo članarine. Upoštevaj le, da vnaprej plačanih mesečnih članarin ne vračava.

Če v prvih 14 dnevih od začetka članstva ugotoviš, da ti ne ustreza, lahko izstopiš in ti povrneva plačilo.

Vrata za nove članice so ODPRTA do 15.5.2022. Prijavi se TUKAJ.