Ali se sprašuješ:

 • Kaj naj delam z vsemi nastavitvami na overlock stroju?
 • Kako uravnavam napetosti?
 • Kako pravilno napeljem niti?
 • Kaj je narobe s šivom?
 • Kakšne šive lahko še naredim s svojim overlockom?

Vsebina spletnega tečaja

  1. Navodila za navigacijo po spletni učilnici

  2. Spoznaj overlock stroj_gradivo

  1. Zasnova tečaja in pozdrav

  2. Uporabnost overlock stroja

  3. 4-nitni varnostni šiv

  1. Dolžina šiva

  2. Nastavitve nožka

  3. Prstno stikalo

  4. Vse o iglah

   BREZPLAČNI PREDOGLED
  5. Diferencialni transport

  6. Pritisk tačke

  7. Ob koncu modula...

  1. Splošno o napetostih niti

  2. Nastavitve napetosti

  3. Ob koncu modula...

  1. Napeljava vseh štirih sukancev

  2. Hitra menjava sukancev

  3. Ob koncu modula...

  1. Osnove šivanja z overlock strojem

  2. Šivanje okroglin

  3. Zaključevanje patenta

  4. Ob koncu modula...

About this course

 • €40,00
 • 33 lekcije
 • 2 ur video vsebin

Pridruži se tečaju

Podrobno spoznaj overlock stroj in uživaj pri šivanju!

Prednosti spletnega tečaja

 • Udobnost

  Spremljaj vsebino spletnega tečaja kjerkoli in kadarkoli.

 • Podpora

  Potrebuješ dodatno pomoč glede vsebine spletnega tečaja? Vprašaj in odgovorili ti bomo.

 • Dostop

  Zagotavljamo neomejen dostop do vsebine spletnega tečaja vsaj eno leto od dneva nakupa.

Najpogostejša vprašanja

 • Na katerem overlock stroju delamo na spletnem tečaju?

  Celoten spletni tečaj je posnet na overlocku znamke Elna 664pro.

 • Kaj pa če imam drug model overlock stroja, kot je v spletnem tečaju?

  Nič hudega, overlock  stoji so si med seboj podobni, zato so določene funkcije le na drugem mestu.  Poudarek tečaja je na tem, da se naučite kaj določena funkcija pomeni in kako se pravilno nastavlja. Z uporabo navodil vašega overlock stroja boste posamezne funkcije naknadno poiskali tudi na vašem overlock stroju ter se naučili nastavitev za vaš stroj.

 • Ali bo takoj na voljo vsa učna snov ali se bo nalagala postopoma?

  Celotno učno vsebino imate na voljo takoj ob nakupu spletnega tečaja. To pomeni, da si vsebine lahko ogledate kadar želite in imate čas.

 • Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

  Seveda, vprašanja lahko zastavite pri posameznih učnih vsebinah pri komentarjih. Potrudili se bomo, da bomo na vaša vprašanja čim prej odgovorili.

 • Koliko časa bom imel-a dostop do vsebine tečaja?

  Dostop do vsebine tečaja vam zagotavljamo vsaj 1 leto od dneva nakupa. V tem času lahko neomejeno pregledujete vso vsebino in postavljate vprašanja.

Kaj pravijo o tečaju drugi

 • Maja Maček:

  "Za spletni tečaj sem se odločila, ker sem v navodilih za uporabo pogrešala "finte", ki ti olajšajo delo. Stroj sem pred tečajem imela 3 leta in sem ga uporabljala zgolj za sestavljanje oblačil. Ko sem gledala izdelke drugih ustvarjalk, sem ugotovila, da je iz overlock stroja možno izvabiti še marsikaj ter, da je lahko zelo koristen pomočnik pri ustvarjanju. Že pred časom sem se odločila, da bom enkrat šla na en tečaj, kjer me bodo tozadevno razsvetlili, pa kaj, ko nikoli nimam časa. Flikampikam sledim že nekaj časa in takoj, ko sem videla objavo za spletni tečaj, sem se prijavila. Vesolje je uslišalo moje želje :)! Naučila sem se napeljati niti na enostaven način, pa to, da lahko za sestavljanje blaga uporabiš različne, tudi okrasne šive, pa roliran rob, pa .... Sigurno bodo moji izdelki zdaj vsebovali vsaj kakšen delček novo pridobljenega znanja. Tečaj je primeren tako za začetnice, kot za izkušene šivilje in ga zelo priporočam vsem!"

 • Jerneja Šturm:

  "Na tečaj sem se prijavila, ker sem uporabljala samo štiri-nitni šiv. Od zdaj naprej si upam uporabljat tudi druge šive. Tečaj preko spleta mi zelo odgovarja, ker nisem omejena s časom in se mi ni treba nikamor peljat. Vsa navodila so bila dovolj jasna in še vedno si jih lahko pogledam, če jih potrebujem. "

 • Monika Bubnič:

  "Že približno dve leti spremljam, kje bo tečaj uporabe overlocka in končno sem ga dočakala. Takega kjer si sama izberem, kdaj se bo izvajal in pride kar k tebi domov. Navdušena sem nad nazornimi posnetki, nad izbiro tematik video posnetkov- zajeto je praktično vse, kar je potrebno vedeti in niti za en video ne morem reči "to je nek balast". Vse je 100% uporabno. Priporočam absolutno vsakemu, še posebej pa tistemu, ki ima težave z razdaljo (sama živim v krajih, kjer sploh ni ponudbe tečajev šivanja) in tistim, ki nimate nekaj ur prostega časa, da sploh lahko greste od doma. Predvsem pa imam občutek, da lahko čisto vsak nekaj novega najde v teh posnetkih. Začetnik bo itak imel občutek, da je odkril Ameriko, zagotovo pa bo tudi nekdo, ki ni več začetnik, ob kakem posnetku rekel: "U, tega pa nisem vedel!" Skratka res, res top tečaj."

Plačilo s kreditno kartico ali Paypalom

Plačilo po predračunu

Sistem, v katerem se nahaja spletna učilnica, ne omogoča direktne oddaje naročila po predračunu.

Če bi želeli plačilo po predračunu, prosim, kliknite TUKAJ, izpolnite svoje podatke ter poslali vam bomo podatke za plačilo in dostop.

Kdo vodi tečaj

Ana Kosi

Ana Kosi, mentorica za sproščeno šivanje in vodja ateljeja FLiKEpike je svojo šivalno pot pričela pred dvema desetletjema na tečaju šivanja in krojenja. Tam jo je šivanje za vedno zasvojilo in postalo njen priljubljen hobi. Znanje in izkušnje je z leti še precej nadgradila. Leta 2015 je hobi spremenila v posel in ustanovila tečaje šivanja FLiKEpike. Zasnovala je, glede na takratno prakso, čisto unikatne programe šivanja, ki so šivanje na prijeten način približali splošni populaciji. Vodilna nit FLiKEpike tečajev so majhne skupine, raznolikost ponudbe, zanimivi programi za različne ciljne skupine ter lahkoten in sproščen pristop k učenju šivanja. Njen moto je: »Delaj to, v čemer uživaš in uživaj v tem, kar počneš«.

Pridruži se tečaju

Podrobno spoznaj overlock stroj in uživaj pri šivanju!