Vsebina spletnega tečaja

  1. Navodila za navigacijo po spletni učilnici

  2. Spoznal šivalni stroj_gradivo

  1. Pozdravljeni v tečaju

  2. Razlike med šivalnim stroji

  1. Šivanje s šivalnim strojem

  2. Pregled funkcij elektronskega šivalnega stroja

  3. Pregled funkcij mehanskega šivalnega stroja

  1. Navijanje na vretence in napeljava zgornjega sukanca

   BREZPLAČNI PREDOGLED
  2. Vstavljanje vretenca (stroji s horizontalnim zajemalcem)

  3. Vstavljanje vretenca (stroji z vertikalnim kovinskim čolničkom)

  1. Ravni šiv

  2. Cikcak Šiv

  3. Šivi za elastične materiale

  4. Pregled ostalih uporabnih šivov

  1. Posebne funkcije nekaterih šivalnih strojev

  2. Igle za šivalni stroj

  3. Tačke za šivalni stroj

  4. Napetost zgornjega sukanca

Info

 • €30,00
 • 29 lekcije
 • 2 ur video vsebin

Se sprašuješ...

-> Kako se uporablja šivalni stroj? 

-> Kako se šivalni stroj pripravi za šivanje? 

-> Kaj moram vedeti predenj se lotim šivanja? 

-> Kateri šiv in nastavitve naj kdaj uporabim? 

-> Kakšne so značilnosti blaga in kaj moram upoštevati pri šivanju?

Tečaj, ki vas opremi z vsem potrebnim znanjem zato, da lahko začnete sproščeno šivati in postopoma nadgrajevati znanje in veščine šivanja. Za sproščeno in lahkotno šivanje so prave osnove zelo pomembne saj vam bodo prihranile ogromno živcev in časa. Spletni tečaj na strukturiran način predstavi vse potrebne osnove za sproščen vstop v svet šivanja. 

Pridruži se tečaju

Podrobno spoznaj šivalni stroj in osnove šivanja ter začni samostojno šivati in uživati!

Plačilo s kreditno kartico ali Paypalom

Plačilo po predračunu

Sistem, v katerem se nahaja spletna učilnica, ne omogoča direktne oddaje naročila po predračunu.

Če bi želeli plačilo po predračunu, prosim, kliknite TUKAJ, izpolnite svoje podatke ter poslali vam bomo podatke za plačilo in dostop.

Prednosti spletnega tečaja

 • Udobnost

  Spremljaj vsebino spletnega tečaja kjerkoli in kadarkoli.

 • Podpora

  Potrebuješ dodatno pomoč glede vsebine spletnega tečaja? Vprašaj in odgovorili ti bomo.

 • Dostop

  Zagotavljamo neomejen dostop do vsebine spletnega tečaja vsaj eno leto od dneva nakupa.

Najpogostejša vprašanja

 • Sem čista začetnica, nikoli nisem šivala s šivalnim strojem in nimam pojma o šivanju. Ali je tečaj primeren zame?

  Seveda, ta tečaj je namenjen prav začetnikom in je tako zasnovan, da vas postopoma pelje čez spoznavanje šivalnega stroja, vse do prvih samostojnih šivov ter preprostih izdelkov.

 • Na katerem šivalnem stroju delamo na spletnem tečaju?

  Celoten spletni tečaj je posnet na elektronskem šivalnem stroju znamke Elna eXperience 560.

 • Kaj pa če imam drugačen model šivalnega stroja, kot je v spletnem tečaju?

  Nič hudega, šivalni stoji so si med seboj podobni, razlikujejo se večinoma v funkcijah, ki jih premorejo.  Določene funkcije, ki se nekoliko bolj razlikujejo med različnimi modeli strojev, smo natančneje pokazali na različnih modelih.

 • Ali bo takoj na voljo vsa učna snov ali se bo nalagala postopoma?

  Celotno učno vsebino imate na voljo takoj ob nakupu spletnega tečaja. To pomeni, da si vsebine lahko ogledate kadar želite in imate čas.

 • Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

  Seveda, vprašanja lahko zastavite pri posameznih učnih vsebinah pri komentarjih. Potrudili se bomo, da bomo na vprašanje čim prej odgovorili.

 • Koliko časa bom imel-a dostop do vsebine tečaja?

  Dostop do vsebine tečaja vam zagotavljamo vsaj 1 leto od dneva nakupa. V tem času lahko neomejeno pregledujete vso vsebino in postavljate vprašanja.

Kdo vodi tečaj

Ana Kosi

Ana Kosi, mentorica za sproščeno šivanje in vodja ateljeja FLiKEpike je svojo šivalno pot pričela pred dvema desetletjema na tečaju šivanja in krojenja. Tam jo je šivanje za vedno zasvojilo in postalo njen priljubljen hobi. Znanje in izkušnje je z leti še precej nadgradila. Leta 2015 je hobi spremenila v posel in ustanovila tečaje šivanja FLiKEpike. Zasnovala je, glede na takratno prakso, čisto unikatne programe šivanja, ki so šivanje na prijeten način približali splošni populaciji. Vodilna nit FLiKEpike tečajev so majhne skupine, raznolikost ponudbe, zanimivi programi za različne ciljne skupine ter lahkoten in sproščen pristop k učenju šivanja. Njen moto je: »Delaj to, v čemer uživaš in uživaj v tem, kar počneš«.

Kaj pravijo o tečaju drugi

 • Erika Laharnar:

  "Na začetni tečaj sem se prijavila, ker sem kar sedla za šivalni stroj in začela s šivanjem. Na tem tečaju sem ugotovila, da je potrebno kar nekaj predznanja, na primer, katera igla, katera tačka, kakšen sukanec, za kaj je dvojna igla, na kaj biti pozoren in podobno. Tako se izogneš slabi volji, ker izdelek ni tak, kot si želel, čeprav vanj vložiš svoj čas in trud."

 • Nina Žvanut:

  "Na tečaj sem se prijavila, ker sem imela željo kaj zašiti. V trenutku sem si kupila najcenejši šivalni stroj, se prijavila na spletni tečaj in se začela učiti. Osvojila sem čiste osnove, kako delati s šivalnim strojem, katero iglo uporabiti za določeno vrsto materiala, nekaj o šivih, strukture blaga, nasveti o blagu, kateri sukanec uporabiti. Ana zelo lepo govori, prikazuje, večkrat pove bistvo, da se ti vtisne v spomin. Zelo sem se veselila šivanja njenih izdelkov, ki so se izkazali za zelo praktične. Res je fajn in tečaj priporočam tudi tistim, ki že znajo šivat. "

 • Maja Masterl:

  "Pred leti sem si kupila šivalni stroj in se takrat tudi udeležila tečaja o osnovah šivanja, vendar sem veliko teh osnov pozabila. Želela sem si osvežiti znanje in ga tudi nadgraditi. Vesela sem, da sem se lahko preko spletnega tečaja učila šivati takrat, ko sem imela čas, poleg tega pa imam dostop do posnetkov in si jih lahko ponovno ogledam, kadar bom naletela na težavo. Na tečaju sem se veliko novega naučila, najbolj pa sem hvaležna, da šivalni stroj ne stoji, ampak riše nasmeh na moja lica, ko z njim lahko ustvarjam. Hvala vam za to izkušnjo."

 • Eva Rek:

  "Tečaj je super. Sem zelo vesela, da sem se prijavila. Mi pa tudi online tečaj zelo ustreza, ker sem zelo omejena s časom, tega pa pogledam kadar imam čas. Na naših koncih tudi ne vem za kakšne tečaje, tako da je ta oblika se toliko bolj dobrodošla."

 • Lucija Blažič:

  Izredno sem zadovoljna s tečajem. Posnetki so zelo nazorni, razlaga zelo jasna, predelujem počasi, kot mi dopušča čas in super je, ker si lahko posnetke ogledam večkrat. Zelo zelo ste se potrudili in hvala vam za to.

Pridruži se tečaju

Podrobno spoznaj šivalni stroj in osnove šivanja ter začni samostojno šivati in uživati!